Tolkdiensten Birmees-Nederlands

Shwedagon Paya tempelcomplex in Yangon (Rangoon)Birma (of Myanmar) is een land in Zuidoost-Azië dat twintig keer zo groot is als Nederland en meer dan zesenvijftig miljoen inwoners telt. Officieel heet het land in het Engels "Republic of the Union of Myanmar". In Engelstalige landen wordt het ook vaak Burma genoemd. De buurlanden zijn Bangladesh, India, China, Laos en Thailand.

In Nederland zijn er weinig tolken die tolkdiensten in de Birmese taal aanbieden. Voor het bedrijfsleven en de (semi)overheid is het dan ook niet altijd makkelijk om een tolk te vinden die niet alleen het Birmees (ook wel Bamar, Birmaans, Burmaans of Myanmarees genoemd) maar ook het Nederlands in voldoende mate beheerst en ruime ervaring heeft met het tolken.

Consecutief tolken is het beurtelings luisteren naar en tolken tussen personen. Dit kan zowel in persoon als telefonisch. Het tolken is behalve mondeling vertalen ook het overbruggen van sociale, culturele, etnische en/of godsdienstige verschillen.

Ik ben opgegroeid in Birma en woon inmiddels ruim jaar met mijn Nederlandse echtgenoot in Nederland. Van alle tolken Birmees-Nederlands heb ik met meer dan jaar het langst ervaring met het professioneel verrichten van tolkwerkzaamheden. Eén van mijn meest geprezen kwaliteiten als tolk is mijn uitstekende uitspraak van het Nederlands. Zodoende ben ik een optimale intermediair voor het tolken van Birmees naar Nederlands en vice versa.

Voor meer informatie:


Bezoek voor een uitgebreide fotoserie van Birma de Myanmar (Burma) - Photo Gallery


Mevr. Ma Ni Ni Too
Nieuwegein

Laatst gewijzigd: 25 mei 2017

OpdrachtgeversTarievenDisclaimerPrivacybeleidCookiebeleid